hipster girl graphic designer grafisch ontwerper vormgever creatief vormgeving logo illustratie huisstijl vrouwelijk botantisch digitle illustratie proceatie ipad
Zoeken
  • Evelyn Lacruz-Dieke

Mijn werkwijze en favoriete materialen en producten


Hoi! Wat leuk dat je er bent! Vandaag wil ik iets vertellen over mijn werkwijze en de producten die ik gebruik voor mijn werk. In deze post is gebruik gemaakt van affiliate links.


Mijn werkwijze

Bij een nieuw project of een nieuwe klant vind ik het heel belangrijk om eerst in gesprek te gaan om alle wensen en ideeën te bespreken. Dan maak ik altijd direct aantekeningen op mijn iPad Pro 2020 met mijn Apple Pencil (2e gen).

Dit werkt handiger dan op papier omdat ik zo altijd alles terug kan vinden. Ook is het fijn om dan samen met de klant naar kleuren te kijken en die gelijk te noteren, dat werkt toch beter dan een beschrijving als: 'een soort lichtblauw'.

Als we deze brainstormsessie hebben gehad dan maak ik de eerste schetsen via Procreate, ook op de iPad Pro 2020. Procreate is echt een heel fijne app waar je prachtige illustraties en ontwerpen in kan maken, maar helaas is de kwaliteit van de bestanden niet hoog genoeg om dit programma te gebruiken om logo's in uit te werken. Dus wanneer ik logo's of flyers o.i.d. ontwerp is het belangrijk om deze ontwerpen later uit te werken in speciale software.

Deze eerste schetsen voeg ik samen met kleuren en lettertypes in een moodboards, wat ik vervolgens naar de klant opstuur voor feedback.

Na de feedback ga ik aan de slag op de computer om het ontwerp definitief te maken. Hiervoor gebruik ik meestal Affinity Designer.


Software

Affinity Designer is een ontwerpsoftware ontwikkeld als alternatief voor Adobe Illustrator. Serif is de ontwikkelaar van de software en zij bieden met Affinity Photo en Publisher ook goedkope alternatieven voor Adobe Photoshop en Indesign aan. Het verschil zit hem dus vooral in de kosten, want waar je bij Adobe tegenwoordig aan een relatief duur abonnement vastzit, kun je bij Serif nog gewoon losse programma's aanschaffen.

Wat voor mij echter de doorslag gaf, was het feit dat je de Affinity apps ook op je iPad Pro 2020 kunt gebruiken en dat werkt echt superfijn. Wij zijn echte Apple fans en het is heerlijk als alles vloeiend loopt tussen verschillende apparaten. Zo hoef ik nooit te hannesen met uploaden en downloaden naar een kaartje/USB-stick of cloud, alles staat automatisch op alle apparaten en ik kan overal verder waar ik gebleven ben!


Afronden

Als ik heb ontwerp definitief heb gemaakt maak ik nog een moodboard waarin alle informatie en het logo verwerkt zijn en deze stuur samen met de factuur naar de klant. Vervolgens stuur ik, na betaling van de factuur, de ontwerpen op in de definitieve bestandstypen, afhankelijk van waarvoor het ontwerp gebruikt gaat worden.


Zo, nu weet je een beetje meer over hoe ik te werk ga en wat ik zoal gebruik. En jij, gebruik jij een iPad voor je creatieve ontwerpen, of gewoon voor de lol? En wat vind jij van de verschillen tussen Adobe Illustrator en Affinity Designer? Laat het hieronder weten in de reacties!


Tot snel!

Liefs, Evelyn.


In deze post is gebruikt gemaakt van affiliate links, dat betekent dat er onder een aantal productnamen links naar een webshop zitten. Wanneer jij een product aanschaft via één van deze links, ontvang ik een klein percentage aan commissie.

Apple iPad Pro 2020 (11‑inch, Wi-Fi + Cellular, 128 GB) (2e gen)

Apple Pencil (2e gen)

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven