hipster girl graphic designer grafisch ontwerper vormgever creatief vormgeving logo illustratie huisstijl vrouwelijk botantisch digitle illustratie proceatie ipad

HOE GA IK TE WERK?

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Er is altijd de mogelijkheid om eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen! Bel of mail gerust!

Wat kun je verwachten als je met mij wilt werken? Hieronder heb ik het hele proces beschreven. Het is voor logo's en een huisstijl vaak zo uitgebreid als hieronder, voor alleen een flyer of visitekaartje kunnen er meestal stappen weggelaten worden. Afhankelijk van mijn schema, de gevraagde dienst en de omstandigheden die het leven heten ;-), duurt dit complete proces meestal zo'n 4-6 weken in totaal.

Vrijblijvende kennismaking (binnen een week)

We plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek van ong. 30 min. (videogesprek tenzij anders afgesproken) in en bespreken jouw wensen en ideeën. Het is belangrijk dat er een klik is en dat de verwachtingen duidelijk zijn. Na dit gesprek besluiten we of we met elkaar gaan werken en wordt er een offerte opgemaakt. Na schriftelijk akkoord op de offerte kunnen we verder!
 

Aanlevering van inspiratie door middel van een moodboards (ongeveer een week)

Dit is meestal vooral van toepassing voor het ontwerpen van een logo en een huisstijl. Na (schriftelijk) akkoord op de offerte gaan we beginnen aan het leukste deel! Ik vraag van jou een moodboard en ik maak er zelf ook een n.a.v. ons gesprek. Een moodboard, een soort collage, laat zien wat jou inspireert, welke kleuren en vormen jij mooi vindt en waar jij misschien wel elementen van terug zou willen zien in jouw ontwerp. Er kunnen ook foto's, logo's van andere bedrijven of zelfs teksten op, maak het zo miniem of uitgebreid als je leuk vindt!

Na het uitwisselen van de moodboards (per mail) brengen we deze samen, we kiezen een aantal elementen en kleuren waarop de eerste concepten geïnspireerd zullen zijn.

Concept ontwerpen (ongeveer een week)

Ik ga aan de hand van jouw ideeën of ons gecombineerde moodboard beginnen met de eerste ontwerpen. Ik maak drie verschillende concepten of schetsen.

Eerste feedbackronde

Jij krijgt de eerste schetsen/concepten te zien en daar geef je feedback op. Je kiest er eentje uit om verder uit te werken en geeft aan wat je verder graag anders of toegevoegd zou willen zien. 

Feedback verwerken (maximaal een week)

Jouw feedback wordt door mij verwerkt! Soms is dit al genoeg en kan het definitieve ontwerp afgerond worden, soms is er nog een aanpassing nodig. 

(Tweede feedbackronde)

Wanneer er nog een aanpassing gedaan moet worden, is daar hier ruimte voor.

Aanlevering van jouw definitieve ontwerp in verschillende bestandstypen (maximaal een week)

Als alles helemaal akkoord is rond ik de laatste dingen af en kan ik zorgen dat het ontwerp wordt geëxporteerd in een aantal verschillende bestandstypen.

Meestal zijn dat in ieder geval: .ai, .eps, .jpg, .pdf en .svg. (Mocht je iets anders of een andere dpi nodig hebben, laat het weten!)

De bestanden worden samen met een soort presentatiemoodboard, waarop je ook jouw lettertypen en kleurcodes kan terugvinden, geüpload in een Google Drive-map. Ik zorg dat je daar dan ook altijd kunt terugvinden welk bestandstype nou het beste gebruikt kan worden voor welk doeleinde.